Azië-virus laatste: China epicentrum begint te heropenen, de veiligheid praat niet meer.

0

Hier zijn de laatste ontwikkelingen uit Azië met betrekking tot de nieuwe coronaviruspandemie:

Wuhan verlicht de reisregels

Wuhan, de centrale Chinese stad waar het coronavirus vorig jaar voor het eerst te voorschijn kwam, is na meer dan twee maanden van bijna totale isolatie voor de bevolking van 11 miljoen inwoners op zaterdag gedeeltelijk heropend.

Mensen mogen nu Wuhan binnenkomen, maar niet verlaten. De staatsmedia toonden de eerste officieel gesanctioneerde passagierstrein die daar net na middernacht aankwam.

De stad in de provincie Hubei werd in januari onder lockdown geplaatst met wegversperringen aan de rand van de stad en drastische beperkingen op het dagelijks leven.

Beveiligingsbesprekingen geannuleerd

Tun Sie mir einen Gefallen: Bitte TEILEN Sie diesen Beitrag.

Een topconferentie over veiligheid in Azië, waar ministers van Defensie – waaronder die van de VS en China – en hoge militaire functionarissen bijeenkomen, werd afgelast vanwege de pandemie.

De Shangri-La Dialoog, die sinds 2002 jaarlijks wordt gehouden, was begin juni in Singapore gepland en meer dan 40 landen zullen eraan deelnemen.

Maar de organisator, de in Londen gevestigde denktank International Institute for Strategic Studies, zei dat het had besloten het evenement van dit jaar te annuleren “in het licht van de ernstige uitdagingen die de wereldwijde COVID-19-pandemie met zich meebrengt”, zoals de reisbeperkingen die door veel landen zijn opgelegd.

Indiase migranten lopen naar huis

Duizenden arbeidsmigranten in India, die door de volledige stillegging van het land werkloos en berooid zijn geworden, lopen lange afstanden terug naar hun geboortedorpen nadat alle transporten zijn stopgezet, met uitzondering van essentiële diensten.

Enorme aantallen hadden zich in treinen en bussen gepropt voordat het land van 1,3 miljard mensen drie weken lang tot stilstand was gekomen, maar vele anderen waren gestrand.

“In plaats van hongerig te sterven, besloten we te lopen,” zei Dilipji Thakor, die werkte in een nu gesloten winkelcentrum in Ahmedabad in de staat Gujarat, terwijl hij langs een weg liep.

Zuid-Korea herstelt zich

Meer dan 50 procent van de 9.478 bevestigde coronavirusgevallen in Zuid-Korea zijn nu hersteld, de autoriteiten zeiden zaterdag.

De cijfers zijn ,,een kleine voltooiing die onze volledige maatschappij” kan vieren, zei het agentschap van de ramp officià “le Yoon Tae-ho.

Zodra het hardst getroffen land buiten China, Zuid-Korea schijnt om zijn uitbarsting onder controle dankzij zijn reusachtige ,,spoor, test en behandeling” strategie gebracht te hebben.

Het heeft meer dan 380.000 mensen getest in een proces dat vrij is voor iedereen die wordt doorverwezen door artsen of mensen die banden hebben met een bevestigd geval.

Aussie lokale verkiezing gaat door

De mensen in de Australische staat Queensland werden aangespoord om in lokale verkiezingen te stemmen of een boete van Aus$133 ($80) onder ogen te zien, aangezien de opiniepeilingen doorgingen ondanks dat de meeste burgers werden aangemoedigd om thuis te blijven om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

De topgezondheid van de staat…

Share.

Leave A Reply