Een ander Brits kabinetslid heeft COVID-19 symptomen.

0

Een ander lid van het kabinet van de Britse premier Boris Johnson’s heeft symptomen van COVID-19 ontwikkeld, aangezien het aantal mensen met de coronovrius om te sterven in het Verenigd Koninkrijk de 1.000 mark zaterdag passeerde.

De Schotse Minister Alister Jack zei dat hij symptomen van de ziekte had en een dag nadat de eerste minister en de Britse gezondheidssecretaris onthulden dat ze positief testten voor het virus en dat ze milde symptomen ervoeren.

Johnson. 55. is de hoogste politieke leider die het virus heeft opgelopen. Jack zat naast hem in het Lagerhuis op woensdag, voordat het parlement zijn deuren sloot tot ten minste 21 april om het risico op infecties te verminderen.

Zakelijke Secretaire Alok Sharma zei dat Johnson slechts “milde symptomen” van het coronavirus blijft vertonen.

“Hij blijft de inspanningen van de regering in de strijd tegen Covid-19 leiden,” vertelde Sharma aan verslaggevers, “Vanmorgen hield hij een videoconferentiegesprek en hij zal dit van voren af aan blijven leiden.

“Wat dit ons eraan heeft herinnerd is dat niemand immuun is en dat is precies de reden waarom we mensen vragen om het advies van de regering op te volgen als het gaat om thuis te blijven waar ze dat kunnen doen,” zei Sharma.

Tun Sie mir einen Gefallen: Bitte TEILEN Sie diesen Beitrag.

Johnson is beschuldigd van het niet volgen van de afstandelijke maatregelen van de Britse regering nadat hij, Gezondheidssecretaris Matt Hancock, 41, en de belangrijkste medische officier van Engeland begon zelf te isoleren met symptomen vrijdag.

De medische ambtenaar, Dr. Chris Whitty, heeft de eerste minister tijdens de viruspandemie geadviseerd en niet gezegd of hij werd getest.

De redacteur van het gerespecteerde Britse medische tijdschrift The Lancet publiceerde een vernietigende redactionele zaterdag die de regering bekritiseerde voor het doen van te weinig, te laat om de volksgezondheid te beschermen en het verlaten van het Britse volksgezondheidssysteem “geheel onvoorbereid op deze pandemie”.

De redacteur van Lancet, Richard Horton, schreef dat ondanks talrijke waarschuwingen, de strategie van Groot-Brittannië voor het indammen van het virus mislukte, “voor een deel, omdat de ministers niet het advies van de WHO opvolgden om “elk verdacht geval te testen, te testen, te testen”. Ze hebben het virus niet geïsoleerd en in quarantaine geplaatst. Ze namen geen contact op met sporen.

“Deze basisprincipes van volksgezondheid en infectieziektebestrijding werden genegeerd, om redenen die ondoorzichtig blijven.” Horton zei.

Keith Willett, de strategische incidentdirecteur van de Nationale Gezondheidsdienst voor COVID-19, betwistte de conclusies van het hoofdartikel.

Hij zei dat NHS 33.000 bedden voor viruspatià “nten – een derde van alle ziekenhuiscapaciteit – heeft vrijgemaakt en 18.000 verpleegsters en artsen heeft toegelaten om terug te keren naar de praktijk. Er worden drie nieuwe geïmproviseerde ziekenhuizen gebouwd.

“Met betrekking tot onze NHS verantwoordelijkheden en reactie, de feiten…

Share.

Leave A Reply