Fabrikanten van Zuid-Koreaanse virustestsets goedgekeurd voor export naar de VS.

0

Drie Zuid-Koreaanse coronavirus test-kit makers hebben groen licht gekregen om hun apparaten uit te voeren naar de Verenigde Staten, ambtenaren zeiden zaterdag.

De bedrijven wonnen pre-approval onder de vergunning van het noodsituatiegebruik van het Beleid van het Voedsel en van de Drug van de V.S. dat voor de producten om in Amerika, het bovengenoemde Ministerie van Buitenlandse Zaken van Zuid-Korea toestaat worden verkocht, zonder de firma’s te noemen.

De V.S. hebben meer bevestigde gevallen van het coronavirus dan nergens anders in de wereld.

De reactie van de Amerikaanse regering op de uitbraak is omstreden, met beschuldigingen van onvoldoende voorbereiding.

De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in zei eerder deze week dat zijn Amerikaanse tegenhanger Donald Trump om testkits had gevraagd, hoewel het Witte Huis het verzoek niet heeft bevestigd.

De maan zei Troef had beloofd om Zuid-Koreaanse fabrikanten te helpen regelgevende goedkeuring te krijgen.

Tun Sie mir einen Gefallen: Bitte TEILEN Sie diesen Beitrag.

Een Zuid-Koreaanse testkit maker vertelde AFP deze week dat het nu 350.000 tests per dag maakt – bijna evenveel als het Zuiden tot nu toe in de volledige uitbarsting heeft gebruikt, en dat de dagelijkse output tot een miljoen volgende maand zal stijgen.

Zodra het zwaarst getroffen land buiten China, Zuid-Korea zijn uitbraak onder controle lijkt te hebben gebracht vanwege zijn enorme “spoor, test en behandeling” strategie.

Het land heeft meer dan 380.000 mensen getest in een proces dat gratis is voor iedereen die door artsen is doorverwezen of die banden heeft met een bevestigd geval.

Een diagnose neemt tot zes uur in beslag en de resultaten worden binnen een dag vrijgegeven.

Meer dan 50 procent van de 9.478 bevestigde patiënten van het land zijn nu hersteld dankzij “agressieve tests en actieve deelname aan sociale distantiëring”, zei de autoriteiten zaterdag.

Share.

Leave A Reply