Italië, Spanje heeft een recordaantal virusdoden als gevolg van de toename van het aantal besmettingen.

0

Italië heeft een schokkende piek in zijn reeds onthutsende coronavirus dodental geregistreerd, met ambtenaren die waarschuwen dat de piek van de crisis nog dagen weg was, aangezien het globale besmettingspercentage onophoudelijk naar boven schommelt.

Met meer dan 300.000 besmette mensen in Europa alleen al, vertoont de ziekte weinig tekenen van vertraging en heeft ze de wereld al in een recessie gestort, zeggen economen.

In de VS, waar nu meer dan 104.000 COVID-19 patiënten zijn, heeft president Donald Trump vrijdag in oorlogstijd een beroep gedaan op de machthebbers om een particulier bedrijf te dwingen medische apparatuur te maken, terwijl het overbelaste gezondheidssysteem van het land het moeilijk heeft.

“De actie van vandaag zal helpen om de snelle productie van ventilatoren te verzekeren die het Amerikaanse leven zal redden,” zei Trump toen hij de opdracht gaf aan autoreus General Motors.

Met 60 percent van het land in lockdown, en besmettingen omhoogschietend, ondertekende de Troef ook het grootste stimuluspakket in de geschiedenis van de V.S., met een waarde van $2 triljoen.

Het kwam als Italië geregistreerd bijna 1.000 sterfgevallen van het virus op vrijdag-de ergste eendaagse tol overal sinds de pandemie begon.

Tun Sie mir einen Gefallen: Bitte TEILEN Sie diesen Beitrag.

Een coronaviruslijder, een cardioloog uit Rome die sindsdien is hersteld, herinnerde aan zijn helse ervaring in een ziekenhuis in de hoofdstad.

“De behandeling van de zuurstoftherapie is pijnlijk, het zoeken naar de polsslagader is moeilijk. Wanhopige andere patiënten schreeuwden het uit, ‘genoeg, genoeg’,” vertelde hij aan AFP.

Op een lichtpuntje zetten de infectiecijfers in Italië hun recente neerwaartse trend voort. Maar het hoofd van het nationale gezondheidsinstituut Silvio Brusaferro zei dat het land nog niet uit het bos was, en voorspelde “dat we in de komende dagen kunnen pieken”.

Spanje zei ook dat het tempo van de nieuwe infecties leek te vertragen, ondanks het feit dat het ook zijn dodelijkste dag meldde.

Dramatische evolutie

Europa heeft de afgelopen weken het zwaarst geleden onder de coronaviruscrisis, met miljoenen mensen in het hele continent die vastzitten en de straten van Parijs, Rome en Madrid griezelig leeg zijn.

In Groot-Brittannië hebben de twee mannen die de strijd van het land tegen de coronavirus-Prime Minister Boris Johnson en zijn gezondheidssecretaris Matt Hancock leiden, vrijdag aangekondigd dat ze positief hebben getest voor COVID-19.

“Ik ben nu zelf isolerend, maar ik zal de reactie van de regering via een videoconferentie blijven leiden terwijl we dit virus bestrijden,” schreef Johnson, die zich in eerste instantie had verzet tegen oproepen tot een landelijke lockdown voordat hij van koers veranderde, op Twitter.

Ondertussen waren andere landen over de hele wereld bezig met het versterken van de volledige impact van het virus, waarbij AFP meer dan 26.000 sterfgevallen in de wereld laat zien.

De regionale directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie voor Afrika waarschuwde het continent…

Share.

Leave A Reply