Medische werkers in New York ontkennen het ‘abysmale’ gebrek aan bescherming tegen het coronavirus.

0

Medisch personeel in het Amerikaanse coronavirus broedplaats New York worstelt met lange uren en een grote behoefte aan beschermend materiaal – en naarmate de infecties toenemen, vrezen ze meer en meer voor hun eigen veiligheid.

Artsen en verpleegkundigen werken de klok rond om te zorgen voor patiënten die worden getroffen door de zich snel verspreidende infectie, waardoor ze hun leven riskeren in de frontlinie van de wereldwijde crisis.

Dezelfde week werden de Verenigde Staten het nieuwe epicentrum van de pandemie – meer dan 100.000 bevestigde gevallen van infectie, waaronder meer dan 1.500 sterfgevallen – Kious Kelly, een verpleegstersmanager in een ziekenhuis in Manhattan, bezweek aan een dodelijk geval van Covid-19.

De dood van de 48-jarige mannelijke verpleegster kristalliseerde de angst voor veel medische hulpverleners die klaagden over ernstige tekorten aan noodzakelijke benodigdheden, waaronder plastic beschermende toga’s en maskers van ziekenhuiskwaliteit.

“Het is rampzalig”, zei Andrew, een psychiater die in een ziekenhuis in New York woonde en die sprak op voorwaarde dat zijn naam werd veranderd.

Hij is nu thuis in quarantaine met een waarschijnlijk geval van het virus zelf.

Tun Sie mir einen Gefallen: Bitte TEILEN Sie diesen Beitrag.

“Er is niet genoeg geld, er zijn niet genoeg testen, er is niet genoeg persoonlijke beschermingsmiddelen voor mensen die hiermee te maken hebben – niet alleen de artsen, maar ook verpleegkundigen, hulppersoneel, conciërges – iedereen in het ziekenhuis die enorm wordt blootgesteld aan het virus”, vertelde de bewoner aan AFP in een interview met hoestbuien.

Hopeloosheid

Diana Torres, een voormalige collega van wijlen Kelly, zei dat het ziekenhuispersoneel “verwoest” is dat “hij de uiteindelijke prijs heeft betaald”.

De moeder van drie vertelde AFP dat er eenheden van het ziekenhuis zijn die tot de rand gevuld zijn met coronaviruspatiënten.

Ze werkt in een revalidatieafdeling van de instelling en heeft persoonlijk ten minste drie patiënten behandeld waarvan bekend is dat ze het virus hebben – en misschien nog wel meer, omdat een gebrek aan testen het onmogelijk maakt om er zeker van te zijn.

De dood van Kelly leidde tot een uitbarsting van boze berichten op sociale media over ontoereikende bescherming, waaronder een virale foto van personeel dat vuilniszakken draagt over hun scrubs.

Zet Sinaï op zei in een verklaring het ,,diep rouwend” over de dood van de Hoed was – terwijl ook benadrukkend dat ,,wij altijd ons personeel van kritisch belangrijke PPE.” voorzien.

Maar Torres zei dat er een aanzienlijk duwtje nodig was om één gezichtsschild, slechts één N-95 beademingsmasker en één japon te verwerven-waarvan ze zei dat ze het moest hergebruiken.

“Ik heb niets voor mijn hoofd, niets voor mijn schoenen,” zei ze. “Er is dit gevoel van hopeloosheid.”

“Iedereen is bang.”

Slachtlammeren

De staat New York heeft meer dan 44.600 positieve gevallen geteld, met bijna 6.500 mensen die momenteel in het ziekenhuis zijn opgenomen.

Andrew is een van de vele New Yorkers die ziek zijn geworden…

Share.

Leave A Reply