Moskou deserteerde na winkels in de buurt om het coronavirus te stoppen.

0

De straten van Moskou waren op zaterdag griezelig rustig met winkels en restaurants die werden afgesloten nadat nieuwe maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus in werking waren getreden.

Ambtenaren in de Russische hoofdstad stopten deze week met het opleggen van een volledige lockdown, maar gaven opdracht aan oudere bewoners om op donderdag te blijven en naar huis te gaan en sloten alle niet-essentiële diensten voor een week vanaf zaterdag.

President Vladimir Poetin drong er bij alle Russen op aan om thuis te blijven om de verspreiding van het virus in een zeldzaam televisietoespraak op woensdag te vertragen, waarbij hij zei dat het volgende week een week vrij zou zijn van het werk.

Het bevel om alle restaurants, cafés en niet-essentiële diensten in het hele land te sluiten, vindt plaats tegen de achtergrond van een gestage toename van het aantal gevallen in Rusland.

De ambtenaren van de gezondheid hebben 1.264 coronavirusgevallen en vier sterfgevallen over Rusland gemeld, met een meerderheid van hen-817-gecentraliseerd in het kapitaal.

Op zaterdag waren de meestal drukke winkelstraten van Moskou bijna leeg. Ongeveer de helft van de Moskovieten die een wandeling maken in het centrum van de hoofdstad droegen chirurgische maskers.

Tun Sie mir einen Gefallen: Bitte TEILEN Sie diesen Beitrag.

Maar niet iedereen werd afgeschrikt door de ongewone rust.

“Het is niet eng om uit te gaan, het is zelfs beter als er minder mensen zijn: we gaan rustig wandelen, niemand stoort zich eraan,” zei een 60-jarige gepensioneerde, Vladimir Leonov.

Hij zei dat de nieuwe maatregelen, die naar verwachting slechts een week zullen duren, “uitgebreid en zelfs verhard” zullen worden.

Anastasia, een 25-jarige inwoner van de hoofdstad, is niet bang voor de pandemie, maar zei dat de beperkingen strenger moeten zijn. “Mensen begrijpen niet helemaal wat er aan de hand is,” zei ze tegen AFP.

“Veel mensen denken dat we ver verwijderd zijn van wat er in Spanje of Italië gebeurt,” zei ze. “Maar het kan ons ook op dezelfde schaal overkomen.

De week van het werk zou niet als ,,vakantie moeten worden gezien,” bovengenoemde Simeon, een 29 éénjarigenMuscovite uit voor wat lucht. “Het is een week van zelfisolatie.”

De Russen die in de hoofdstad wonen, kregen zaterdag een e-mail van de burgemeester van de stad, Sergei Sobyanin, waarin hij hen aanspoorde om thuis te blijven. Hij zei dat de niet-werkende week “geen partij is maar een belangrijke maatregel in de strijd tegen het coronavirus.”

De boodschap “Blijf thuis” is ook over het openbaar vervoer in Moskou gespat.

Share.

Leave A Reply