Spanje coronavirusuitbraak ‘dicht bij de piek’: officieel.

0

Het aantal doden van het coronavirus in Spanje schommelde meer dan 5.600 op zaterdag nadat een recordaantal van 832 mensen in 24 uur stierf, aangezien de ambtenaren zeiden dat de epidemie dicht bij de piek leek te zijn.

Spanje heeft het op één na hoogste dodental ter wereld na Italië met 5.690 doden.

Maar hoewel de recentste cijfers van Spanje een dagelijkse verhoging van meer dan 8.000 gevallen toonden, die het algemene aantal tot 72.248 verhogen, scheen het tarief van nieuwe besmettingen te vertragen, met ambtenaren die zeggen de epidemie zijn piek zou kunnen naderen.

“De toename vertraagt of stabiliseert beetje bij beetje,” zei Fernando Simon, de noodgevallen coördinator van het ministerie van Volksgezondheid, die aangeeft dat de cijfers “zeer dicht” bij het hoogtepunt liggen.

De schommeling in aantallen heeft ook het medische systeem aan de rand van instorting gebracht, met de druk op intensive care eenheden een bepaalde bron van zorg, zei hij.

“We hebben nog steeds een groot probleem met de verzadiging van onze intensive care units,” zei Simon, wat aangeeft dat de ergste crisis waarschijnlijk eind volgende week zou uitbreken.

Tun Sie mir einen Gefallen: Bitte TEILEN Sie diesen Beitrag.

“De patiënten die vandaag besmet raken, hebben een bed nodig… binnen zeven tot tien dagen,” zei hij, wat aangeeft dat er waarschijnlijk een vertraging zou zijn tussen het bereiken van de piekinfectie en het daaropvolgende effect op de intensive care-afdelingen – wat meer dan een week zou duren.

“We hebben echt een scherpere daling (in infecties) nodig… zodat we deze capaciteitscrisis niet bereiken” op de intensive care units.

Spanje ging op 14 maart in lockdown, maar de aantallen zijn blijven groeien, met een zorgwekkende toename van het aantal gevallen onder het zorgpersoneel.

Hoewel er geen update was over het cijfer van vrijdag van 9.444 medisch personeel dat het virus had opgelopen, zei Simon dat het een “groter aantal was dan dat van de meeste andere getroffen landen,” met bijna negen procent van hen die in het ziekenhuis moesten worden opgenomen.

Nieuw tijdelijk mortuarium in Madrid

Madrid blijft het ergst getroffen gebied, met 2.757 doden en 21.520 infecties, waardoor ziekenhuizen en mortuaria op de rand van de afgrond staan, met ambtenaren die werken aan het openen van een tweede tijdelijk mortuarium in een ongebruikt openbaar gebouw in de buurt van de luchthaven om de doden te huisvesten.

Vorige week werd er een eerste locatie geopend op een schaatsbaan van Olympische afmetingen in het winkelcentrum Palacio de Hielo (IJspaleis).

Met een overweldigende hoeveelheid begrafenisondernemers heeft de regering toestemming gegeven om het leger voor de duur van de noodtoestand te betrekken bij de inzameling en het vervoer van de lichamen.

Aangezien de natie twee weken na de afsluiting van de noodtoestand heeft getekend, ontving Spanje op zaterdag als eerste een levering van 1,2 miljoen maskers uit China voor de gezondheidswerkers en de mensen in de transportsector.

De levering omvat 387.000 chirurgische maskers voor de gezondheidszorg…

Share.

Leave A Reply