Tech vrijwilligers gebruiken 3-D printers om cruciale virusmaskers te maken.

0

Eigenaren van 3D-printers in heel Groot-Brittannië hebben de oproep van gezondheidsleiders beantwoord door samen duizenden gezichtskleppen te produceren om medische hulpverleners te beschermen tegen besmetting met het coronavirus.

Het project, dat als 3DCrowdUK wordt bekend, werd op maandag gelanceerd nadat medische instellingen het alarm over potentiële materiaaltekorten toe te schrijven aan de sluiting van leveringsfabrieken die door het virus worden beïnvloed, aan de orde stelden.

,,Wij krijgen fundamenteel alle mensen rond het land die 3-D printers hebben en wij nemen hen in ons project in dienst om gezichtsschilden voor NHS te creà “ren,” de digitale kunstenaar en de 3-D printereigenaar Seb Lee-Delisle vertelden AFP.

“We hebben het letterlijk opgezet op maandag en ondertussen hebben we honderden en honderden mensen betrokken.”

Het tekort aan maskers ontstond na de sluiting van de fabrieken in China als gevolg van de verspreiding van het coronavirus in januari en februari.

De maskers zijn eenvoudig te monteren. Zodra de 3-D printers de hoofdband hebben gemaakt, wordt er aan de voorkant een plastic folie geplaatst en aan de achterkant elastiek bevestigd om het op zijn plaats te houden.

Tun Sie mir einen Gefallen: Bitte TEILEN Sie diesen Beitrag.

Bedrijven in het Verenigd Koninkrijk hebben hun bedrijfspand aangeboden als assemblage- en distributieknooppunten voor de schilden.

“De mensen die de 3-D onderdelen maken pakken ze op en sturen ze naar de dichtstbijzijnde hub en bij de hub gaan ze verder met de productie, leggen de plastic vellen aan de voorkant en het elastiek en leveren ze af aan de mensen die het hard nodig hebben”, aldus Lee-Delisle.

“Het is een zeer snelle, kosteneffectieve manier om beschermend materiaal in de handen van onze NHS-werknemers te krijgen.”

Stephen Stewart, het hoofd van de computerafdeling van de Lochaber High School in het westen van Schotland, zei dat hij de gezichtsschilden begon af te drukken nadat hij had gehoord dat zijn lokale ziekenhuis dringend behoefte had aan vizieren om zijn medische werkers tegen het virus te beschermen.

“Momenteel duurt het twee uur om er een te printen, maar ik hoop dat het ontwerp nu geperfectioneerd is,” zei hij.

“Sinds gisteren heb ik er vijf geprint van één printer en ze in het Belford Ziekenhuis laten vallen.”

Het ontwerp voor de maskers is geleverd door Josef Prusa, een in Tsjechië gevestigde 3D-printer.

De vrijwilligers hebben hun eigen materialen geleverd voor de productie van de schilden, maar het project heeft ook donaties ingezameld door middel van crowdfunding.

De komende weken zullen nog duizenden 3D-gezichtsschilden worden geleverd aan ziekenhuizen in heel Groot-Brittannië.

Share.

Leave A Reply