UK coronavirus sterfgevallen passeren 1.000: officieel.

0

Het aantal coronavirus sterfgevallen in Groot-Brittannië sprong met 260 in één dag om 1.000 over te gaan, officiële gegevens toonden zaterdag, de dag nadat premier Boris Johnson zelf positief testte.

Bij 17.00 uur (1700 GMT) op vrijdag, was het dodental 1.019, omhoog van 759 op hetzelfde moment op donderdag, toonden de cijfers van het ministerie van Volksgezondheid.

Vanaf 9 uur ‘s ochtends op zaterdag waren er in Groot-Brittannië in totaal 120.776 mensen getest, waarvan er 17.089 positief werden bevonden.

Johnson en zijn gezondheidsminister, Matt Hancock, werden op vrijdag bevestigd om onder de besmette mensen te zijn, hoewel ze allebei zeiden dat ze slechts milde symptomen hadden.

Hun kabinetscollega, de Schotse Minister Alister Jack, onthulde op zaterdag dat ook hij milde symptomen had ontwikkeld en zelfisolerend was, maar niet was getest.

In een videoboodschap op vrijdag van Downing Street, waar hij woont en werkt, zei Johnson dat hij de reactie van de overheid op de uitbraak zou blijven leiden.

Tun Sie mir einen Gefallen: Bitte TEILEN Sie diesen Beitrag.

De rapporten van de media stellen voor zijn zwangere partner, Carrie Symonds, die normaal met hem in Downing Street leeft, die verscheidene dagen geleden aan het huis van het paar zuid-Londen wordt bewogen om daar zelf te isoleren.

De belangrijkste medische ambtenaar van Engeland, Chris Whitty, een andere belangrijke speler in de reactie van het UK, zei ook Vrijdag dat hij in zelfisolatie na het ervaren van symptomen van COVID-19 was.

Share.

Leave A Reply