Waarom de VS de wereldleider is in bevestigde gevallen van het coronavirus.

0

Van de eerste bekende patiënt eind januari tot nu bijna 100.000 geïnfecteerden, heeft de Verenigde Staten de ongewenste onderscheiding van het leiden van de wereld in bevestigde gevallen van het coronavirus verdiend.

Bijna 1.500 mensen zijn gezwicht voor de ziekte van COVID-19, hoewel het sterftecijfer vooralsnog veel lager ligt dan in Italië en verschillende Europese landen.

Hoe zijn we hier gekomen? En wat gebeurt er daarna?

Testen, testen, testen

Volksgezondheidsdeskundigen zeggen dat we de piek van de Amerikaanse epidemie nog niet hebben bereikt, maar dat er verschillende redenen zijn waarom de COVID-19 ziekte in Amerika is geëxplodeerd.

In het begin van de uitbraak werd president Donald Trump beschuldigd van het bagatelliseren van de ernst ervan. Hij zei dat de aanhoudende verspreiding van de ziekte in de gemeenschap niet “onvermijdelijk” was, zelfs niet nadat een hooggeplaatste gezondheidsambtenaar zei dat het wel zo was, wat tot een gevoel van zelfgenoegzaamheid had kunnen leiden.

Tun Sie mir einen Gefallen: Bitte TEILEN Sie diesen Beitrag.

Aangezien de ziekte wortel schoot, eerst in de staten van de Kust van het Westen van Washington en CaliforniÔ, konden de V.S. geen zinvolle niveaus van contact het vinden uitvoeren omdat het zo langzaam van het teken met het testen was.

De regering weigerde aanvankelijk om de wettelijke hindernissen te versoepelen waardoor staten en lokale gezondheidsdiensten hun eigen testkits konden ontwikkelen op basis van richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie, en alle vroege monsters werden naar het hoofdkwartier van de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) in Atlanta gestuurd.

Vervolgens stuurde het CDC defecte testkits naar de staten, wat de vertragingen deed oplopen.

Pas op 29 februari, de datum van de eerste Amerikaanse dood en meer dan een maand na de eerste bevestigde Amerikaanse zaak, hief de regering haar verbod op. De particuliere sector kwam later binnen, waardoor de capaciteit toenam.

“Als we contacttracering hadden kunnen doen, hadden we misschien veel meer gevallen snel kunnen vinden en de hotspots kunnen sluiten,” vertelde Gabor Kelen, directeur van de noodgeneeskunde aan de Johns Hopkins University, aan AFP.

De ambtenaren van de V.S. hebben hun reactie verdedigd, herhaaldelijk bewerend dat de tests die door Zuid-Korea worden ontwikkeld – wat als voorbeeld van beste praktijken voor zijn agressieve vroege het testen wordt gezien – soms vals-positieven produceerden.

Kelen was het niet eens met die redenering.

“Een ding leer ik mijn bewoners: Iets is beter dan niets, eerder is beter dan later, en als één test goed is, zijn twee beter. Dus laten we het doen – perfect is de vijand van het goede,” zei hij.

Geen nationale reactie

Het dichtbevolkte New York heeft zich ontpopt tot het Amerikaanse epicentrum van de uitbraak, met bijna 45.000 gevallen vanaf vrijdag – ongeveer de helft van het Amerikaanse totaal – en meer dan 500 sterfgevallen.

Buurland New Jersey volgt, dan Californië en de staat Washington, dan Michigan en Illinois in het Midwesten, met…

Share.

Leave A Reply